MITROVIĆ: SNS ulazi u lokalnu vlast u Bujanovcu

Eko Taxi Vranje

Pregvoori sa PDD o ulasku SNS u bujanovačku vlast ne prestaju od izbora: Nenad Mitrović

Lider bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović izjavio je za portal Bujanovačke da pregovori sa predsednikom opštine Šaipom Kamberijem (PDD) o ulasku u vlast koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke (SNS), koja ima sedam odbornika, uveliko traju. – Razgovori, započeti odmah po završetku ovogodišnjih aprilskih izbora sa Partijom za demokratsko delovanje (PDD), koja je osvojila dvanaest odborničkih mandata, pet više od naše koalicije, praktično nisu ni prestajali.

Oni su u toku i danas.

Naš ulazak u opštinsku vlast u Bujanovcu je i dalje aktuelan i nije nemoguć.

Kada će se to dogoditi i sa kim ćemo biti deo vladajuće većine, za sada ne možemo sa sigurnošću govoriti – rekao je Mitrović, inače narodni poslanik u Skupštini Srbije i odbornik u SO Bujanovac.

On je dodao kako je siguran da koalicija okupljena oko SNS (USS, PS, SRS i PUPS) neće ući u opštinsku vlast dok se tamo nalazi Partija za demokratski progress (PDP).

– Sa svima možemo da sarađujemo.

Jedino sa onima gde se nalazi Jonuz Musliu (lider PDP i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca) nema nikakvog oblika političke saradnje.

On ne doprinosi političkoj stabilnosti.

To je jedini razlog – bio je kategoričan Mitrović.

Visokopozicionirani funkcioner PDD, reagujući na Mitgrovićevu, kazao je da nema nikakvih pregovora sa SNS oko ulaska te stranke u vlast.

Međutim, niko od zvaničnika vladajuće PDD nije želeo da za javnost komentariše da li ova stranka pregovara sa naprednjacima o širenju vladajuće koalicije.

Pored koalicije “PDD-DUA-Šaip Kamberi”, koja u SO Bujanovac ima dvanaest odbornika, skupštinsku većinu čine GG “Stojanča Arsić – Za bolji Bujanovac” (5 odbornika), PDP Jonuz Musliu (4), Srpska lista (SPS, JS i SPO) sa 2 odbornika i Ujedinjena partija Roma (UPR) sa jednim predstavnikom.

U opoziciji su Demokratska partija Nagipa Arifija (10 odbornika) i koalicija “Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje” (7).

Vranjske  • Ostavi komentar