Mitrović: Musliu i Arsić remete stabilnost i ekonomski razvoj Bujanovca

Eko Taxi Vranje

– Bujanovcu je potrebna  pomoć Vlade Srbije i mi možemo da računamo na tu pomoć u svakom momentu, kaže u intervjuu za JUGpress Nenad Mitrović, narodni poslanik i predsednik Opštinskog odbora SNS u Bujanovcu.On tvrdi  da “ono što je Jonuz Musliu za albansku stranu, to je Stojanča Arsić za srpsku“, kao da je „primetno” da  iz Bujanovca odlazi više Albanaca nego Srba“.

Ono je što je bitno za Bujanovac i čitav ovaj region je da postoji politička stabilnost, jer svako ko je zainteresovan da dođe i eventualno uloži novac u opštine na jugu Srbije, pre svega mora da ovde ima političku stabilnost koja je ključ za ekonomski razvoj, kaže Mitrović.

MITROVIĆ: SNS ulazi u lokalnu vlast u Bujanovcu

Ocenjujući stanje u lokalnoj samoupravi, Nenad Mitrović kaže da nije zadovoljan stanjem,

– Kada bih rekao da nisam zadovoljan ispalo bi sam tendenciozan, s obzirom da SNS je u opoziciji, trenutno u vlasti participira stranka Rize Halimija i Jonuza Muslijua sa albanske i Stojanča Arsić sa svojom grupom građana i Srpska lista koju čine SPS/SPO/JS sa srpske strane. Međutim, moram da kažem da sve dok je ovakav sastav lokalne vlasti ne mogu da budem zadovoljan, zato što ovakav sastav lokalne vlasti ne garantuje političku stabilnost, tvrdi Mitrović.

Pojašnjavajući ovakvu ocenu, Mitrović ističe da se ne može imati poolitičku stabilnost kada u koaliciji imate Jonuza Muslijua.

– Kada imate čoveka koji u svakom momentu može nekim svojim izjavama, činjenjem ili političkim delovanjem da podigne političke tenzije i da destabilizuje ovaj region. Ovaj sastav ne može da obezbedi nikakve investicije, ne može da ubedi nijednog investitora da dođe i uloži novac ovde, a sastav lokalne vlasti je takav da oni imaju i jedan, recimo problem, a to je da gledaju samo da zadovolje svoj lični interes i njih ne interesuje da li će građani u celini da žive bolje ili ne, rekao je Mitrović.

Komentarišući  činjenicu da se žandarmerija povukla iz kopnene zone bezbednosti, Nenad Mitrović ističe da građani ne treba da brinu zbog toga.

– Država nije ostavila građane ovde same. Združene snage vojske i policije su na našim granicama zbog migranata koji dolaze i ove snage su formirane i raspoređene da kontrolišu državnu granicu. Sve je pod kontrolom, vojska i policija rade svoj posao i nema razloga za brigu, naglašava Nenad Mitrović, narodni poslanik  i predsednik Opštinskog odbora SNS u Bujanovcu.

 

 

   • Ostavi komentar