Miodrag Antić: Komorski doprinos moraće da plaćaju svi preduzetnici

Eko Taxi Vranje

– Komorski doprinos će morati da plaćaju svi preduzetnici, a sa tim sredstvima planiramo da učestvujemo na sajmovima, otvaramo sekcije, organizujemo edukaciju mladih članova, školujemo kadrove za sve zanatske aktivnosti, kaže Miodrag Antić, predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Vranja.Posle dužeg natezanja u Skupšštni Republike Srbije, najzad je usvojen Zakon o privrednim komorama.

Inače, osim „majke“, Privredne komore Srbije, pod ovim pojmom se podrazumevaju i privredne komore autonomnih pokrajina, kao i ugovorne privredne komore

Zakon obuhvata i opšta udruženja preduzetnika, koje postoji i u Vranju.

Kako su, dakle, vranjski preduzetnici reagovali na ovaj zakon?

– Ovim zakonom, koji je dosta dugo bio u skupštinskoj proceduri, regulišu se međusobna prava i obaveze opštih udruženja preduzetnika i Privredne komore Srbije – kaže Miodrag Antić, predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Vranja.

Svi smo (misli se na opšta udruženja) imali obavezu od početka jula da se prijavimo PKS – a ta obaveza datira još od 2002. godine, kada je bila poslednja reforma PKS, i kada je u njen sastav uvrštena i Zajednica preduzetnika Srbije.

Održali smo skupštinu Opšteg udruženja preduzetnika Vranja – nastavlja Antić – 23. aprila 2016. godine, i doneli odluku da učestvujemo u radu Zajednice preduzetnika Srbije i PKS.

Inače, još smo 2000. godine postali njihovi punopravni članovi, ali zbog određenih društvenih okolnosti u međuperiodu, to tek sada ovaplotilo.

Podneli smo zahtev – kaže Antić – i čekamo obaveštenje iz PKS, o Zakonu, koji počinje da se primenjuje 1. januara naredne godine.

To će doneti dobrobit svima, u smislu da će naše udruženje moći da posluje na jedan pravno-ekonomski normalan i efikasan način.

Ipak, glavnina sredstava ostaje u svojini Opšteg udruženja preduzetnika Vranja, koje će znati da ih najoptimalnije rasporedi.

G. M. A.

   • Ostavi komentar