Ministarka označila početak radova koji su počeli u novembru

Eko Taxi Vranje

, ,

Ministarka Zorana Mihajlović označila je u ponedeljak početak radova na izgradnji fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Ćukovcu kod Vranja.Rukovodstvo grada pobrinulo se da stotinak viđenijih naprednjaka bude okupljeno na ovom važnom događaju, a prisutni na čelu sa ministarkom mogli su da vide i maketu kako će fabrika izgledati. Zanimljivo je da je na maketi stajala i pločica na kojoj piše da su radovi počeli novembra 2019. godine te da se kraj radova očekuje februara 2021. godine.

Gradonačelnik Slobodan Milenković u svom govoru je naznačio da je ovo veliki kapitalni projekat za grad Vranje, koji se realizuje uz pomoć i podršku Vlade Srbije i ministarstva građevinarstva, dok na pomenutoj pločici stoji da su investitori Grad Vranje i “Vodovod”.

– Završetkom ovog projekta, Vranje će dobiti postrojenje značajno za građane, održivi razvoj grada i uređenje zaštite životne sredine. Kao lokalna samouprava završili smo izgradnju svih dovodnih kolektora koji se protežu kroz Vranje. Na ovaj način, ostvarujemo cilj koji se realizuje kroz nacionalni investicioni plan, da svako domaćinstvo, svako selo ima uređenu komunalnu infrastrukturu, kao i asfaltiranu saobraćajnicu – rekao je Milenković.

Ministarka Mihajlović iznela je salve pohvala za grad Vranje i rukovodstvo, ne samo što se tiče izgradnje ove fabrike već i pripreme za izgradnju stanova za bezbednjake.

– Vranje ima svoj autoput, Vranje je grad koji završava svoju komunalnu infarstukturu, i Vranje je prvi grad u zemlji koji je uredio sve što je bilo potrebno za izgradnju stanova. Vranje je primer kako može da funkcioniše jedna lokalna samouprava i zbog toga je meni veoma drago što sam danas ovde – zaključila je ministarka Mihajlović.

Ona je naglasila da se trenutno završava izgradnja 186 stanova za bezbednjake, a da je stiglo 200 prijava.

Nakon oficijelnog dela usledilo je fotografisanje prisutnih naprednjaka sa ministarkom uglavnom za potrebe društvenih mreža.

NIV  • Ostavi komentar