Ministarka obećala pomoć Udruženju osoba sa paraplegijom

Eko Taxi Vranje

Ambasador Nemačke Aksel Ditman, ministarka u vladi Srbije Zorana Mihajlović, državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i najviše rukovodstvo Vranja posetili su juče branu „Prvonek“, povodom početka radova na izgradnji paralelnog cevovoda, kojim će se Vranju obezbediti kontinuirano snabdevanje vodom.No, nije samo voda bitna; predsednik Udruženja osoba sa paraplegijom Vranje, Srđan Trajković, sa još troje članova, ulučio je ovu priliku da visokim gostima (i domaćinima) iznese probleme Udruženja.

– Prvi problem je lift u gradskoj kući, koji je ministarka Mihajlović obećala još maja, prilikom prethodne posete Vranju, kako bi osobe sa invaliditetom mogle da obavljaju svoje najosnovnije administrativne potrebe – kaže Trajković.

Drugo, još tada nam je obećano izmeštanje kioska za fotokopiranje iz naselja „Ledena stena“ kod zgrade „Lepa Brena“, jer je pristupačna za invalide, a zapošljava dve osobe sa invaliditetom.

I treće, najvažnije, da nam država i grad pomognu okmo dobijanja lokacije za postavljanje četiri montažna objekta (pa, ako može za migrante, valjda može i za nas – kaže Trajković) za naše članove koji žive, slobodno mogu da kežem, u neljudskim uslovima

.
Ministarka Zorana Mihajlović – nastavlja Trajković – pažljivo nas je saslušala i odmah zadužila jednog od svojih prisutnih najbližih saradnika rečima – „ovo ne sme da čeka, i nemojte da dva puta ponavljam“!

Nemački ambasador Aksel Ditman zainteresovao se za problem, i obećao da će nemačka vlada nastojati da pomogne rešavanje ovog problema, a da grad obezbedi lokaciju za objekte.
G. M. A.
   • Ostavi komentar