Ministarka Brnabić: Dugove apoteka moraće da plate opštine

Eko Taxi Vranje

Ana Brnabić, ministarka državne uprave i lokalne samouprave, najavila je u listu Danas kakva će biti sudbina dugovanja državnih apotekarskih ustanova koji su na isteku tekuće godine premašili 11 milijardi dinara.– Mi se nadamo da će jedan deo dugova da bude otpisan i da će za ostatak da se dogovori neki grejs period, da bi lokalne samouprave mogle da krenu da ih otplaćuju u ratama iz godine u godinu, a takav model smo predstavili MMF-u – rekla je Ana Brnabić.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave je napomenula „da se državne apoteke nalaze u pravnom vakuumu, jer su njihovi osnivači lokalne samouprave, a poslovanje određuje republički nivo, pa ovaj problem nije rešavan 15 godina“.

-Nema se više kud, neko mora da reši taj problem, jer svakog meseca za 250 miliona dinara raste dug državnih apoteka – zaključila je ministarka Brnabić.

Zdravstvena ustanova „Apoteka Vranje“, podsećamo, ima dugovanja u iznosu od 180 miliona dinara i tu sumu je Grad Vranje kao stavku rashoda preneo u budžet za 2017. godinu.  • Ostavi komentar