MILOSAVLjEVIĆ: Stojančić je nemoralan

Eko Taxi Vranje

Dodeliti 664.000 dinara na ime jednokratne pomoći neposredno pred izbore je nemoralno: Danijela Milosavljević

Nova gradska vlast optužila je prethodnu, sa akcentom na socijaliste, da su budžetskim parama kupovali glasove finansijski slabostojećih građana pred izbore u aprilu ove godine.Tako gradski oci tumače informaciju da je prethodno rukovodstvo, preko resora tadašnjeg većnika za socijalu Branimira Stojančića, 191 osobi uoči izbora odobrilo jednokratnu pomoć, što je zapravo jedan vid socijalnog davanja u iznosu od 5.000 do 20.000 dinara.

– Pre izbora, tačnije 14. aprila, doneta je odluka da se jednokratna pomoć dodeli 191 licu, ukupno 664.000 dinara – rekla je za portal Vranjske Stojančićeva naslednica u tom resoru Danijela Milosavljević (SNS).

Stojančić je uzvratio da je reč o oko 330.000 dinara, i da to „nema veze sa izborima“.

– Novac ni do danas nije do kraja podeljen, a mi smo sa isplatom počeli posle izbora.

Mislim da naprednjacima nije jasno kako ova oblast funkcioniše.

Pa, kako sam ja to zloupotrebio funkciju za izbore kad te pare ni do danas nisu u potpunosti isplaćene, a sa isplatom se počelo posle izbora?

O kakvoj kupovini glasova je reč – upitao je Stojančić.

Većnica Milosavljević ne optužuje Stojančića za kršenje zakona, ali smatra da se njegov postupak duboko kosi s moralom.

– On je uoči izbora zloupotrebio svoju funkciju.

Možda Stojančić nema problem sa zakonom, ali ima sa etikom – bila je izričita nova većnica za socijalu.

Prema rečima Milosavljevićke, kada je juna došla na to mesto zatekla je neisplaćene zahteve za 105 lica još iz marta 2015. kada je zasedala Komisija, ukupno 1,33 miliona dinara, a zatim i iz novembra iste godine kada je Komisija odobrila jednokratnu pomoć za 137 ljudi u iznosu od 1,867 miliona.

– Osim toga, tokom 2015. i ove godine Stojančić je sam, na osnovu člana 11, za 101 osobu odobrio 1,86 miliona, ali ni taj iznos nije isplaćen – zaključila je Milosavljevićka u izjavi za Vranjske.

N. Lazić  • Ostavi komentar