Miloš Vasić: Heroin je zaplenjen na osnovu dojave

Eko Taxi Vranje

– Verovatno je postojala procena da je rizično dalje pratiti put te pošiljke, pa je odlučeno da se osumnjičeni pritvore, a lanac prekine baš u Vranju, kaže Miša Vasić, novinar nedeljnika „Vreme“, komentarišući vest o zapleni pet kilograma heroina u Vranju.Vasić objašnjava da je u ovakvim situacijama policija razmatra razne mogućnost i na osnovu raspoloživih informacija donosi taktičku odluku. Ukoliko postoji preveliki rizik da se pošiljka „izgubi“ iz vidokruga nadležnih službi, ide se na zaplenu i hapšenje.

– Pretpostavljam da je u ovom slučaju upravo o tome reč. Da su postojale realne mogućnosti da se dalje prate „kuriri“, ne bi došlo do hapšenja. Moguće je, takođe, da MUP raspolaže sa dovoljno podataka o narko kartelu koji stoji iza ove pošiljke, te da je bila procena da se neće doći do novih saznanja, objašnjava Vasić.

Akcija zaplene heroina je, dodaje Vasić, sasvim sigurno izvedena na osnovu precizne dojave.

– Gotovo svim velikim zaplenam narkotika prethodi ozbiljan obaveštajan rad. Tako je bilo i u ovom slučaju. Verujem da je policija znala i odakle ide heroin i kome je namenjen, naglašava Miloš Vasić, novinar nedljnika „Vreme“.

Kod Miloša I. (1991) i njegove devojke Danijele I. (1984) iz Vranja, pronađeno je i zaplenjeno nešto manje od pet kilograma supstance za koju se osnovano sumnja da je heroin.

 

Droga je pronađena u devet paketa, u specijalno izrađenom bunkeru putničkog automobila marke „mercedes“.

 

 

   • Ostavi komentar