„Millenium team“ tužio INFO VRANJSKE i traži odštetu od 100.000 EVRA,

Beogradski „Millennium team“ tužio je portal Info Vranjske i glavnog urednika Sašu Stojkovića pred Višim sudom u Beogradu i traži, za povredu prava na uged, odštetu od 100.000 evra, ili 11,75 miliona dinara.Tužba Višem sudu upućena je preko kancelarije Stojković 24. marta ove godine, a tiče se teksta objavljenog na našem portalu pod nazivom „Jeremić: „Millennium team“ jedan od najvećih asova KORUPCIJE“.

U tužbi se taksativno iznose razlozi zbog kojih se tuže Info Vranjske, ali se svi svode na isto: izveštavanje Info Vranjskih sa konferencije za novinare koja je održana 7. februara 2021. godine, na kojoj su govorili predsednik i potpredsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i Miroslav Aleksić, kao i lokalni lider partije Đorđe Ristić.Tužba se isključivo odnosi na stavove koje su izneli ljudi iz Narodne stranke, a Info Vranjske su tužene uz traženje astronomske oštete verovatno samo zato što su profesionalno radile svoj posao, i prenele isključivo ono šo je rečeno na terenu, i kasnije u podkastu koji je naš urednik uradio sa Vukom Jeremićem.

Reč je o novom pritisku na Info Vranjske, koji ne bi smeo, ako je ovo iole pravna država, da izazove bilo kakve pavne posledice. Ne plašimo se, ne menjamo uređivačku politiku i ne osećamo se krivim što profesionalno radimo svoj posao. Uostalom, kako ćemo izveštavati sa bilo koje konferencije za novinare ako ne prenosimo ono što se tamo govori? Ovo je direktan napad na nas, novi pokušaj da nas unište i utišaju i taj jedan makar slabašan glas javnosti koja ne želi da ćuti i žmuri na sve ovo što se dešava u stvarnosti – rekao je urednik Info Vranjskih Saša Stojković.

Info Vranjske i Stojković sada imaju vreme od osam dana da daju svoj odgovor na tužbu.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar