Milica Stefanović, kozmetičarka: Geliranje noktiju za negovan izgled ruku

Eko Taxi Vranje

,

Manikir neguje kožu šake, prste i nokte na rukama, dok je pedikir pogodan za negu kože stopala i prstiju na nogama, kao i nokte na nogama – izjavila je za portal Vranjskih kozmetičarka Milica Stefanović.– Pritom, odstranjuje otvrdnulu i sasušenu kožu, uklanja žuljeve, uređuje urasle i deformisane nokte i lakira ih – dodala je Stefanovićeva.

Ova kozmetičarka u svom radu koristi različita kozmetička sredstva u vidu masti, lakova i krema, a radi uz pomoć profesionalnog pribora – makaza, turpija, nožića, specijalnog kamenja, četkica, vate, raznih posuda i antiseptičkih sredstava.

Manikir uređuje samo nokte na ruci, jer su hrapava koža i žuljevi na rukama ređa pojava.

Jelena Trajković, frizer-stilista: Hidratacijom kose protiv hladnoće

Moja preporuka, uz negu ruku i nogu, bila bi i geliranje noktiju.

Žena treba biti u svakom pogledu sređena i spremna, a to danas može da bude veoma lako i jednostavno, samo ako ima malo stila, volje i slobodnog vremena.

Geliranje noktiju je danas najčešći rad kozmetičara, a ne zaostaju ni rad tretmana lica, depilacije, masaža tela i ostalo što pruža jedan dobro opremljeni salon – zaključuje ova kozmetičarka.

U vezi sa pedikirom, preporučuje da pri izboru cipele ona bude udobna, da omogućava pravilnu cirkulaciju krvi u stopalima, a dodaje i da je važan pravilan izbor uložaka za cipele.

Što se tiče manikira, kaže da žene moraju pravilno negovati kožu i nokte na rukama.

   • Ostavi komentar