Milica Stefanović: Depilacijom do lepe i nežne kože

Eko Taxi Vranje

, ,

Uglavnom sve žene počnu sa uklanjanjem dlaka korišćenjem brijača. Onda kada se odluče za prvu depilaciju, treba da znaju, da bez obzira da li koriste hladan ili topao vosak, prva depilacija je uvek najbolnija jer je koren dlake izuzetno jak – izjavila je za portal Vranjske Milica Stefanović, kozmetičarka.Ona objašnjava da će sa svakom narednom depilacijom, bol biti manji. A neko ga možda više neće ni osećati posle dovoljnog puta ponavljanja.

Na predelu prepona koža je izuzetno tanka i osetljiva, pa bi zato bilo najbolje da kozmetičar sam preporuči depilaciju toplim ili hladnim voskom, ili kombinaciju ova dva. Kasnije će dame odlučiti koji im princip više odgovara.

Prema njenim rečima, stručnjaci bez rezerve preporučuju vosak za uklanjanje neželjenih dlačica. Kao i to da, bilo da se radi toplim ili hladnim voskom, ova metoda podrazumeva čupanje dlaka iz korena, što znači da su pripadnice lepšeg pola mirne dve, tri nedelje.

Takođe, zahvaljujući redovnom depiliranju voskom, dlaka slabi i proređuje se. Ako istrpite prvih desetak puta, intimna depilacija kasnije će biti sve manje i manje bolna. Preporučujem da depilaciju voskom najbolje radite u salonu, ali ako ste dovoljno vešte da je radite same, vodite računa da u apoteci kupite vosak namenjen baš za intimnu zonu. Pošto nam se bliži dan zaljubljenih, žene, budite spremne za lepu i nežnu kožu bez dlaka – savetuje Milica Stefanović, kozmetičarka.

   • Ostavi komentar