Milica NAJŽENA 21. veka!

Eko Taxi Vranje

Vranjanka Milica Dimitrijević, direktorka firme “Hanibal”, našla se među nominovanim uspešnim privrednicima iz Srbije i regiona gde je proglašena “Najženom 21.veka”.Priznanje je došlo u trenutku kada ova prestižna firma sa juga Srbije proslavlja 30 godina rada.

Ova mlada i uspešna žena rođena je u Vranju, gde je završila gimnaziju “Bora Stanković”.

Svoje školovanje je nastavila u Beogradu na Ekonomskom fakultetu. Za vreme studija bila je istaknuti član međunarodnih studenstskih organizacija AIESEC i AEGEE.

Iskustvo je sticala u Narodnoj banci Srbije i na Projektu za razvoj konkurentnosti i promociju izvoza – SECEP.

Sa ekspertima iz Evrope osnovala je Srpski klaster namestaja i kao menadžer klastera sarađivala je sa svetski poznatim dizajnerima nameštaja.

U Vranje se vratila nakon završetka studija, kako bi nastavila i pospešila rad porodične firme za proizvodnju dušeka.

Ženski menadžerski tim sa njom na čelu vec deset godina postiže zapažene uspehe i promoviše Srbiju na najlepši moguci način.

Inicijator je uvođenja nove inovativne linije za proizvodnju džepičastih jezgara u Srbiji i pionir ovakve proizvodnje na Balkanu.

Milica Dimitrijević, direktorka privrednog drustva Hanibal kaže da je nagrada Najžena 21.veka kruna njenog desetogodišnjeg rada.

– Ova nagrada nije samo moja nagrada, već je rezultat zajedničkog rada i podrske naseg tima. Ove godine smo bili izlagači na sajmu, obeležili smo tri decenije postojanja i kao završnica uspešne godine usledilo je priznanje što nas raduje i motiviše da budemo još bolji i profesionalniji – kaže Milica Dimitrijević i naglašava da je nagrada dodeljena njoj ustvari uspeh firme na čijem je čelu.

Privredno društvo Hanibal iz Vranja osnovano je 1989.godine. Hanibal je porodična firma smeštena na jugu Srbije, koju vode majka i dve sestre.

Tri decenije se uspešno bavi proizvodnjom žičanih i džepičastih jezgara, a proizvod po kome je posebno prepoznatljiv su ručno rađeni ortopedski dušeci.

Hanibal je prva firma u Srbiji koja je 2007.godine uvela novu inovativnu liniju u proizvodnji dušeka, liniju za džepičasta jezgra.

Do smene generacija dolazi 2010. godine, kada poziciju direktora preuzima jedna od ćerki osnivača Milica Dimitrijević.

Sa njom na čelu firma postaje primer uspešno implementiranog ženskog preduzetništva u Srbiji.

Kvalitet u izradi dušeka je posebno prepoznat od strane kupaca u Evropskoj Uniji, te je nakon Miličinog dolaska u firmu, 90% proizvodnje dušeka plasirano kupcima u Zapadnoj Evropi.

Prateći promene i zahteve tržišta, 2016.godine uveden je standard menadžmenta kvaliteta ISO 9001:2015, a sa konsultantima iz Srbije i Japana trenutno se radi na uvođenju KAIZEN metode poslovanja.

Trideset godina uspešnog poslovanja privredno društvo Hanibal obeležilo je na ovogodišnjem sajmu nameštaja u Beogradu, gde se istaklo izuzetnom posećenošću štanda i velikim interesovanjem ostalih učesnika za proizvode koje nudi.  • Ostavi komentar