Milica Djorđević: Dubinsko pranje kose jednom mesečno– Tretmanom dubinskog pranja, kosa se oslobađa silikona koje smo mi dame „natrpale“ u kosu, ako smo koristile ikad bilo koji jači šampon i regenerator koji su zapušili pore i otežali kosu.Da bi se to sprečilo, najbolje je koristiti običan šampon koji nema silikon, a regenerator ako baš mora da sadrži silikon, samo ga nanositi na vrhove – rekla je za portal Vranjske frizerka Milica Djorđević.

Ako se kosa ne očisti povremeno dubinski, savetuje naša sagovornica, ona postaje slepljena, izgleda beživotno, brže se masti, lakše se prlja, i često je sve to razlog za suvu kosu.

Kosa postaje prezasićena preparatima i hemijskim tretmanima, pa je suva i lomljiva. Preparati koji se koriste prilikom dubinskog pranja kose, prodiru duboku u dlaku, obnavljaju je i regenerišu – dodala je sagovornica našeg portala.

Prema njenim rečima, šamponi za dubinsko pranje neće negovati dlaku, ali će je savršeno očistiti, i spremiti za dalju negu.

– Onda će maska koja se koristi nakon toga, da deluje mnogo jače, jer je dlaka čista i ništa neće da ometa prodiranje proizvoda u dlaku.

Zato je bitno da se koristi dobar proizvod za negu nakon dubinskog pranja koje treba raditi makar jednom mesečno.

Moja preporuka je slovenačka marka „Subrina“, šampon, regenerator i maska sa keratinom – savetuje Djorđevićeva.  • Ostavi komentar