Miličković: Jug Srbije bezbedan i siguran

Eko Taxi Vranje

Srbija je sigurna zemlja, a veliki doprinos tome daju upravo policajci koji danonoćno rade vrlo odgovoran posao: Miličković u PU Vranje (Foto: MUP)

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković izjavio je u utorak u Policijskoj upravi u Vranju da je stanje bezbednosti na području ove policijske uprave od početka godine stabilno, smanjen je ukupan broj krivičnih dela i prekršaja iz oblasti javnog reda i mira i nije bilo međunacionalnih incidenata.– Za devet meseci ove godine, smanjen je broj krivičnih dela za 109 u odnosu na isti period prošle godine.

Značajni su rezultati postignuti u rasvetljavanju razbojništava čiji je procenat 85,71 odsto, u pronalasku kradenih vozila gde je od 28 pronađeno 26 vozila, nema nerasvetljenih ubistava.  

Zaplenjene su cigarete, duvan i nafta u vrednosti oko dva i po miliona dinara – rekao je Miličković nakon sastanka sa rukovodiocima Policijske uprave i gradonačelnikom Vranja.

Miličković je rekao da je saradnja policije i lokalne vlasti dobra, što je naročito bitno u multietničkim sredinama.

– Veoma je važno da građani imaju poverenje u policiju, a ono jača svakodnevnim radom policije u zajednici, saradnjom sa lokalnom samoupravom i drugim institucijama – rekao je Miličković.

Državni sekretar je sa načelnikom Uprave granične policije Milenkom Božovićem posetio i Regionalni centar granične policije ka Republici Makedoniji, kao i Stanicu granične policije Preševo. 

– Srbija je bezbedna i sigurna zemlja, a veliki doprinos tome daju upravo policajci koji danonoćno rade vrlo složen i odgovoran posao.

Visok stepen profesionalnosti policajci su pokazali od početka migrantske krize, kako u  pristupu prema migrantima, tako i u obezbeđivanju svih uslova da se građani osećaju bezbedno – naglasio je Miličković.

Državni sekretar je izneo podatak da je tokom devet meseci ove godine, policija, u saradnji sa drugim bezbednosnim službama, otkrila 58 krivičnih dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, a procesuirano je 97 izvršioca.

Na graničnom prelazu Preševo ove godine je kontrolisano 5.773.806 putnika što je za oko 900.000 više u odnosu na prošlogodišnji period.

Državni sekretar Miličković obišao je i stacionarnu patrolu na Maminskom brdu koja koristi specijalno vozilo za nadzor i kontrolu državne granice, takozvane termovizijske kamere .

Vranjske  • Ostavi komentar