MILENKOVIĆ: Zakon kaže da je deoba ZC neminovnost

Eko Taxi Vranje

Gradonačelnik Vranja i ortoped Slobodan Milenković izjavio je za portal Vranjske da u vezi sa najavljenom deobom Zdravstvenog centra na Dom zdravlja i Opštu bolnicu lokalnu samoupravu zanima jedino poštovanje Zakona o zdravstvenoj zaštiti.– Mi ćemo se držati zakona koji kaže da se zdravstveni centri gase i da dolazi do podele na domove zdravlja i opšte bolnice.

Da se primarna zdravstvena zaštita pripaja lokalnim samoupravama, a sekundarna ide na teret republičkih institucija.

U tom pravcu idu i naši koraci ka odvajanju DZ u dogovoru sa stomatologom Draganom Djošićem koji je postavljen za v.d. direktora Doma zdravlja u osnivanju – kazao je Milenković u izjavi za naš portal.

On je dodao da je sličnu opstrukciju koju ovih dana doživljava Djošić preživeo i sam kada ga je ministar svojevremeno postavio za v.d. direktora Opšte bolnice Vranje u osnivanju.

Milenković je 2014. godine formirao organe, donet je statut, ali je Privredni sud u Leskovcu poništio registraciju nove opšte bolnice kao samostalnog pravnog lica.

– To je, nažalost, ista priča koja dolazi od istih ljudi.

Očekujem da se DZ odvoji, a koliko je realan dug koji će ići na teret lokalne samouprave, videćemo na dan faktičkog odvajanja – naveo je gradonačelnik Milenković.

Djošić je krajem prošle sedmice izjavio da je zapravo on, a ne Nenad Mladenović, pravi direktor Doma zdravlja i da trpi velike opstrukcije od direktorijuma na početku svog mandata.

Mladenović je, pak, izjavio da je on jedini čelnik Doma zdravlja jer ga je nakon Djošićevog imenovanja u gradskoj skupštini v.d. direktora ZC Vranje Vladimir Stamenković rešenjem imenovao za upravnika DZ i da su poluge odlučivanja u njegovim, a ne Djošićevim rukama.

Gradski većnik za zdravstvo Miroljub Stanković rekao je za portal Vranjske da će Djošić postati direktor, sa Mladenović otići sa funkcije kada ovaj prvi registruje DZ kao zasebno pravno lice.

D. Dimić  • Ostavi komentar