MILENKOVIĆ: Od države 100 miliona umesto 50

Eko Taxi Vranje

– Vlada Srbije iz obavezne budžetske rezerve pomogla je ove godineGrad Vranje sa 100 miliona dinara, umesto sa 50 miliona kako je ranije najavljeno – saopštio je Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja, na današnjoj konferenciji za novinareGradonačelnik Vranja je naveo da će se 100 miliona potrošiti na vraćanje dela starih dugov i izvođenje radova u Kajmakčalanskoj ulici i nekoliko ulica u kojima treba rešiti problem vodosnabdevanja.

Milenković je naglasio da je to od izuzetnog značaja za aktuelno stanje gradskih finansija .

-Umesto najavljenih 50 miliona, Vlada je odlučila da pomogne Vranju sa iznosom od 100 miliona i time doprinese konsolidaciji gradskih finansija i u značajnoj meri relaksira budžet za narednu godinu jer će se ova sredstva potrošiti  do kraja tekuće godine – rekao je Milenković.

Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede, u svom obraćanju novinarima posebno je naglasio „da je premijer Vučić ispunio svoje obećanje dato u novembru ove godine kada je posetio Vranje“.

-Tada smo premijera upoznali sa lošim stanjem gradskih finansija u Vranju, on je dodelom ovih sredstava praktično dao podršku konsolidaciji gradskog budžeta – istakao je Stevanović.  • Ostavi komentar