MILENKOVIĆ: Mladi sportisti ponos Vranja

Eko Taxi Vranje

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima priredio je u sredu prijem za mlade sportiste, učesnike Sportskih igara mladih (SIM) i Sunčicu Savić, pobednicu ovogodišnjeg  takmičenja u fitnesu.Milenković je rekao da su uspešni mladi takmičari najbolji promoteri Grada, što su i dokazali poslednjim rezultatima na Sportskim igrama mladih u Beogradu.

– Upravo školski sport predstavlja bazu za regrutaciju budućih vrhunskih sportista, gde spada svakako i Sunčica Savić, najbolja na takmičenju u fitnesu u Jagodini – rekao je gradonačelnik Milenković i dodao da je uveren da će vranjski učenici postići zavidne rezultate na regionalnom takmičenju u Splitu, krajem meseca.

Član Gradskog veća za sport Nenad Djorđević dodao je da je svestan kvaliteta mladih Vranjanaca, ali i velike odgovornosti lokalne samouprave u obezbeđivanju adekvatnih uslova za rad.

– Najvažniji period za razvoj sportista je upravo u ranom uzrastu, do dvanaest godina, što potvrđuju prva dva mesta u šahu i stonom tenisu – rekao je on.

Načelnik Sekretarijata za obrazovanje, kulturu, sport, omladinu i informisanje Miroslav Spasić rekao je da su uslovi za nadmetanje na SIM-u u Beogradu bili izuzetno teški, a rezultat utoliko veći jer su naši sportisti bili i nekoliko godina mlađi od svojih protivnika.

Milan Savić, apsolutni prvak Srbije i Balkana u bodibildingu i suprug Sunčice Savić, zahvalio se na podršci grada, uz obećanje da će dobri rezultati biti potvrđeni na narednim takmičenjima.  

Vranjske  • Ostavi komentar