MILANOVIĆ: Video nadzor će biti u ovoj godini

Eko Taxi Vranje

Mr Igor Milanović,  član Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Vranja, ne spori da je tender za javni video nadzor čije se uvođenje godinama najavljuje u ovom trenutku zaustavljen.– U šumi propisa, kada nije moguće više pratiti šta vam je za šta potrebno, detalj u vezi sa saglasnošću JP Putevi Srbije jednostavno nam je promakao.

Javnost treba da zna video nadzor u Vranju gotova stvar i da je samo pitanje dana kada ćemo ga imati – kazao je Milanović u izjavi za portal Vranjske.

On je dodao da će, prema projektu video nadzora sa 40 kamera biti pokriveno 29 najosetljivijih punktova u Vranju i na prilazima gradu, a sistem će koštati oko 20 miliona dinara.

– To nije nikakva tajna.

Kamere će biti skoncentrisane na najprometnijim mestima u gradskom jezgru kao što su Gradska uprava, Centar kod Baba-Dike i Muzeja, raskrsnica kod Direkcije, ulaz u Brankovu ulicu, Gradski park.

Potom trg kod bivše RK Beograd, Autobuska stanica, naselje Češalj, biće kamera kod svake osnovne i srednje škole, na svakom izlazu i ulazu u grad, pokrićemo ulice Maričku, Bulevar AVNOJ-a, Pariske komune, Proleterskih brigada i Partizanski put – kazao je Milanović.

On nije želeo da precizira datum kada će sistem nadzora početi da funkcionište.

Biće, kako kaže, u ovoj godini.

Ranije u petak donedavni gradski većnik Perica Janković, koji je nekoliko godina unazad bio zadužen za ovaj projekat, rekao je da je prethodna vlast skupila „sto papira za uvođenje video nadzora, ali da je nedostajao sto prvi papir“ u vidu saglasnosti JP Putevi Srbije.

R. Irić  • Ostavi komentar