U sredu je Vranjanac D. S, kuvar u poznatom vranjskom nacionalnom restoranu, gazdi uputio neuobičajen zahtev.
– Ovo se više ne izdržava; napolju usred leta vrućine, a ja ceo dan pokraj šporeta i skare (roštilja) – izgore’ živ!
Zato sam tražio od gazde da mi u redovno dnevno sledovanje, uz dnevnicu i topli obrok, uvrsti i određenu količinu hladnog piva jer mi treba dosta gazirane osvežavajuće tečnosti da u ovom paklu ne bih dehidrirao – kazao je kuvar.
Vlasnik restorana, međutim, iznenađen je ovakvim zahtevom kuvara.
– U početku sam to odbio; u ovom poslu sam dugo, u toku sam i nisam do sada čuo da je neki kuvar bilo gde to tražio.
Ipak, ponovo ću razmotriti njegov zahtev, jer se radi o vrhunskom profesionalcu, kuvaru zbog koga gurmani ovde dolaze, pa bi njegova dehidracija mogla značajno da utiče na poslovanje – rekao je gazda restorana.
G. M. A.
Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.