„Megal“ zapošljava nove radnike

Eko Taxi Vranje

Fabrika kotlova za centralno grejanje „Megal“ u Bujanovcu zapošljava nove radnike da bi ispoštovali ugovor sa „Eko-šparom“ iz Ohrida vredan oko 600.000 evra.Primili smo sedam novih radnika koji će se obučavati na poslovima varioca. Prošle godine su došli njih 13. Ove godine naš izvoz samo za Ohriđane povećaće se 50 odsto, što znači oko 1.200 – 1.400 kotlova. U poslednjih pet, šest godina proizvodili smo u proseku 1.100 kotlova, prošle godine smo stigli do 2.361 kotla – rekao je u izjavi za današnje izdanje „Politike“ Dragoljub Kostić, direktor fabrike „Megal“.

Kostić novi-stari direktor „Megala“

Prema njegovim  rečima, za dva i po puta je uvećan fizički i finansijski obim proizvodnje, uz osavremenjen proizvodni program nove kotlove poput kotla na pelet.

Za vranjsku „Alfu“ smo proizveli oko 800 ložišta za njihove kotlove. Trenutno na legeru nema nijednog kotla. Teži se najmanje dupliranju dnevne proizvodnje od sadašnjih 12 kotlova. Sve to sa 135 radnika od kojih je 92 odsto angažovano u proizvodnji i prosečno zarađuju 32.000 dinara. Skromna, ali plata koja se redovno isplaćuje – istakao je Kostić.

On je dodao da se radi po uzorku „Eko-špara“, da su neradne subote postale radne i da se razmišlja o uvođenju druge smene.

S obzirom na to da primamo nove radnike, znači da imamo potrebe za takvim ljudima. Ne samo za ovu godinu, već i za narednu, pa sledeću „Megal“ ima lepu perspektivu i jasnu viziju budućnosti, sa pokrićem – zaključio je Dragoljub Kostić, direktor Megala.

   • Ostavi komentar