MAVANjE PO VRANjE Pobednik ekipa „Bez inspiracije“

Eko Taxi Vranje

Pobednik trećeg po redu takmičenja „Mavanje po Vranje je ekipa „Bez inspiracije“ koju su činili Vranjanci Jovana Filipović, Nemanja Malinović i Stefan Kostić.Oni su, kako kažu, za ovu titulu dobili „simbolične nagrade“.

Ove godine učestvovalo je dvanaest ekipa i trebalo je obići čak dvanaest lokacija, među kojima je Borin spomenik u parku, spomenik Revolucije u Drugom svetskom ratu, kuća Justina Popovića, trg Bakije Bakića, Beli most, Dom vojske i druge znamenitosti grada.

Suština igre je jednostavna: prijavljeni takmičari podeljeni su u ekipe od maksimalno tri člana; dobijaju zagonetke i zadatke čijim rešavanjem dolaze do određenih lokacija i spomenika u gradu.

Na svakom mestu do kog ih odvede zagonetka, takmičare je čekao volonter sa spremljenim pitanjima o određenom mestu, spomeniku ili ličnosti koji se tiču istorije Vranja.

Svako postavljeno pitanje takmičarima nosilo je određeni broj poena koji su se na kraju sabirali, pa je pobednik onaj tim ko osvoji najveći broj bodova, ponoseći titulu „Istinskog Vranjanca.“

Igru je pre tri godine osmislio Vukašin Veličković, dvadesetjednogodišnji student Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu tako što je na internetu video da u Rusiji postoji slična igra.

Želeo je da proba nešto novo i uključi naše sugrađane u zanimljivu avanturu i nije se pokajao.

– Presrećan sam kad vidim koliko znaju i koliko nauče kroz igru.

Posebno mi je drago što ljudi na ulici prepoznaju o čemu se radi, vide mlade kako „jurcaju“ gradom i kažu „aha, to je mavanje po Vranje“ – rekao je Veličković za portal Vranjske.

Organizatori takmičenja bili su Kancelarija za mlade sa partnerima – Centar E8, Justinova omladina i FLEX Alumni Serbia.

J. Ristić  • Ostavi komentar