Marija Tončev očevim stopama

Eko Taxi Vranje

Marija Tončev

Marija Tončev, ćerka novoimenovanog državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova (MSP) Ivice Tončeva, jedna je od polaznika poslednje generacije Diplomatske akademije, saznaje ekskluzivno „Blic“.Na dopisu  iz MSP stoji da je Marija Tončev primljena na predlog MSP, a zaposlena je u našoj misiji pri OEBS-u u Beču.

Ivica Tončev državni sekretar u MIP-u

Ivica Tončev  je rekao da su svi polaznici nečija deca. Da li među roditeljima ima političara, lekara, inženjera, zidara, tvrdi da ne zna i da ne želi da komentariše ranije generacije.

Moja ćerka je Akademiju upisala pre nego što sam ja imenovan za državnog sekretara, na predlog naše misije pri OEBS iz Beča i samo je hendikepirana time što sam joj ja otac. Govori šest jezika, škole je završila u Beču i američki fakultet takođe. Ona je vrhunski kandidat ne samo za tu akademiju nego za bilo koji posao na svetu – navodi Tončev.

On smatra da je normalno što je izabrala diplomatiju, jer i „deca lekara idu za lekare, deca policajaca za policajce…“.

Ona ima stalni boravak u Beču, mogla je da uzme državljanstvo, a nije htela. Želela je da se vrati. Boriću se da takva deca i ubuduće upisuju Diplomatsku akademiju – zaključuje Ivica Tončev.  • Ostavi komentar