Manje migranata, manje krijumčara

Eko Taxi Vranje

Od početka godine Policijska uprava (PU) Vranje registrovala je 63 krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, što je za 100 manje nego u istom periodu prošle godine. 

Ovakvoj statistici ponajviše je doprinelo smanjenje ukupnog broja migranata koji stiže pred našu južnu granicu.

 

Potom i državnim merama njihovo liberalizovano kretanje u jednom periodu, pa samim tim i smanjena potreba da migranti koriste usluge krijumčara do granica sa Mađarskom i Hrvatskom na putu ka zapadnoj Evropi.

 

– Tokom ove godine u koordiniranoj akciji Bezbednosno informativne agencije (BIA), Žandarmerije i PU Vranje presečen je lanac krijumčarenja migranata i procesuirano šesnaest osoba sa područja opština Bujanovac i Preševo.

 

Ta lica se terete da su omogućila nedozvoljen prelaz državne granice između Makedonije i Srbije, kao i boravak u našoj državi većem broju ilegalnih migranata – navodi se u odgovoru PU Vranje na pitanja portala Vranjskih.

 

Povrh svega, krijumčare odvraća i najava da će doći do znatnog pooštravanja kaznene politike prema počiniocima ovih dela u Krivičnom zakoniku.  • Ostavi komentar