Manić uzdrmao koaliciju JS – SPS

Eko Taxi Vranje

Intervju Dejana Manića, lidera vranjskog odbora Jedinstvene Srbije, u poslednjem broju Vranjskih  u kome je poručio „da su socijalisti najveće zlo“, uznemirio je duhove u centralama JS i SPS, najdugovečnijih koalicionih partnera na srpskoj političkoj sceni, pa su usledila prva reagovanja čelnika ovih stranaka, Ivice Dačića i Dragana Markovića Palme, a oglasio se i visoki funkcioner SPS Ivica Tončev.Lidera socijalista Ivisu Dačića posebno su razgnevile opaske Dejana Manića na račun SPS u kojima je opleo po socijalistima rečima „da su najveće zlo, da su u koaliciji sa JS samo u Republici, a da su u 90 odsto lokalnih samouprava najveći neprijatelji“.

Kad zec skoči na vuka

– Nije normalno da se vređaju koalicioni partneri, ne može tako! Razgovaraću s Palmom kad se vratim s puta – poručio je Dačić.

Dragan Marković Palma, prvi čovek Jedinstvene Srbije, međutim, spušta loptu i jasno poručuje „ da njega i Dačića ništa ne može da posvađa“.

– Nije on, Manić, tako rekao, to je bila polemika između predsednika gradskih odbora SPS i JS u Vranju, što ja ne podržavam. SPS je naš najbolji partner, nikada se nismo posvađali, čak ni kada smo imali poluge vlasti u našim rukama, a to su mesto premijera i ministra policije, pa budite sigurni da nećemo ni sada – izjavio je Palma.

Povodom „slučaja Manić“ reagovao je i Ivica Tončev, visoki funkcioner SPS, spuštanjem tenzija i isticanjem „prava svakoga na sopstveno mišljenje“.

– Razni anonimni političari žele sebe da promovišu kritikama na račun SPS. Nisam čuo da je Palma stao uz izjave svog čoveka iz Vranja, što znači da on ima potpuno drugačije mišljenje i da nastavlja dugogodišnju saradnju sa kojom smo mi u SPS zadovoljni – zaključuje Tončev.

   • Ostavi komentar