Malo nade za radnike Koštane

Eko Taxi Vranje

,

Prema informacijama sa kojima raspolažemo, stečajni postupak nad stečajnim dužnikom HK Koštana ad i zavisnim društvima, zaključen je rešenjem nadležnog suda 2. jula 2009, što znači da su svi poverioci stečajnog dužnika, među kojima i bivši zaposleni, namireni iz stečajne mase – navodi se u dopisu Ministarstva privrede od 28. aprila 2015. godine, koji je potpisao pomoćnik ministra privrede Milun Trivunac.Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja trebalo je još 2012. godine da informiše Vladu RS u roku od 60 dana i obrazloži propise za izmirenje tih obaveza, kaže Igor Andonov, zamenik gradonačelnika.

Radnici „Koštane“ potražuju po 115.000 dinar

Prošlo je ne 60 dana, već pet godina. Trebalo bi da Vlada donese neki zakon ili uredbu i objasniti na koji način će izmiriti sve te radnike, a među ostalima i radnike „Koštane“ – objašnjava Andonov.

Ministarstvo ekonomije je, kako kaže, završilo svoj posao, dokumentaciju je prosledilo Ministarstvu finansija i Vladi RS. Trebalo je, međutim, da Ministarstvo obezbedi novac i Vlada donese odluku na koji način će izmiriti dugovanja prema 82.486 radnika koji od države potražuju novac na ime zaostalih dohodaka.

Radnici „Koštane“ su samo jedna kap u moru radnika kojima država, odnosno preduzeća u kojima su ostvarivali pravo na lični dohodak, duguje. Radi se o oko 80.000 radnika u Srbiji. Svi oni su trenutno na čekanju za isplatu zaostalih ličnih dohodaka – rekao je za portal Vranjske Igor Andonov, zamenik gradonačelnika Vranja.

   • Ostavi komentar