Maja Đorđević BEZ UGOVORA na čelu Doma učenikaMaja Đorđević, direktorka Doma učenika srednjih škola u Vranju, sama određuje (ne)podobnost novoizabranih članova Upravnog odbora i rukovodstva sindikalne organizacije, nezavisno od legalnog izbora, saznaju InfoVranjske iz izvora u ovoj vranjskoj ustanovi.Naime, Upravni odbor Doma je razrešen 11. oktobra prošle godine i od tada je ustanova bez UO.

U julu je sindikat birao dva člana UO iz redova radnika, ali je inspektorka iz nadležnog ministarstva naložila da to ponovimo zbog tehničke greške.

– To je i urađeno u oktobru 2019. godine i izabrani su Aleksandra Anđušević i Jovan Trajkovića. Direktorka Maja Đorđević odmah po stupanju na dužnost 4. novembra prošle godine odlučuje da su izabrani članovi nepodobni, pa daje nalog da «prođu» njena snaja, vaspitač Tanja Veličković i radnik obezbeđenja Miloš Đoković – navodi sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «zbog sukoba interesa kod snaje, direktorka opet nalaže izbor podobnog kandidata za člana UO ustanove».

– Direktorka je umesto snaje predlaže šeficu kuhinje Suzanu Cvetković, izrazito neomiljenu među radnicima i u sindikalnoj organizaciji, ali iza tog predloga stoji lično Goran Đorđević Đoša, sekretar SNS i direktor «Vodovoda» – ističe sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih naglašava «da se rat podobnih i nepodobnih nastavlja na sastanku sindikalne organizacije 9. marta».

– Radnici samoinicijativno odbacuju imenovanje predloga direktorke Suzanu Cvetković i predlažu Marinu Dojčinović i čeka se tajno izjašnjavanje. Direktorka, međutim, prekida sastanak i odlaže ga za 10. mart, a Cvetkovićeva se iščlanjuje iz sindikata. A na sastanku 10. marta biraju se opet po nalogu dva nova člana, dvoje radnika koji uskoro odlaze u penziju, kuvarica Javorka i Svetislav Aritonović, kako bi ih lakše zamenili – objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

I tako, «zakonska» cirkusijada sa izborom dva člana UO Doma učenika se nastavlja, a tu se odlično uklapa i činjenica «da direktorka Maja Đorđević, čiji ugovor još nije potpisao predsednik UO, jer ga nema, radi bez ugovora, jer ima zaštitu Slaviše Bulatovića, predsednika GrO SNS i Gorana Đorđevića Đoše, pa može da inicira rat između podobnih i onih koji to nisu, a na štetu zaposlenih i 300 korisnika.

S. Kostić  • Ostavi komentar