Ljubinka Buba Milovanović: Ja nisam kupila kuću od 120.000 evra 

– Kuću Vlajka Jovića, bivšeg direktora Jumka u centru Vranja, nisam kupila je već preduzetnička radnja „Tradicija juga“ u kojoj volontiram kao menadžer – rekla je za štampano izdanje Vranjskih Ljubinka Buba Milovanović, osnivač humanitarnog udruženja „Životna pomoć“.

To je potvrdio i sam Jović rečima da mu je sumu od 120.000 evra za kuću isplatila „Tradicija juga“.

Milovanovićeva, na pitanje kako je jedna radnja kojoj je pekarstvo osnovna delatnost, uspela da sakupi 120.000 za kuću, odgovara da su polovinu novca obezbedili donatori, ali nije mogla da na uvid pokaže ugovore, kao ni to da li je na donacije plaćen porez.

– Drugu polovinu novca su uštedele žene koje su vlasnice firme – rekla je ona, ali nije mogla da precizira buduću namenu kuće u Ulici Kneza Miloša površine 155 kvadratnih metara.

Pored dve pekare u Vranju, „Tradicija juga“ priprema hranu za migrante u prihvatnim centrima u Bujanovcu i Preševu, a Milovanovićeva objašnjava da je firma od tog posla uštedela novac za kuću.

Ona kaže da je Životna pomoć, organizacija koju vodi, 2009. otvorila prvu pekaru u gradu preko projekta koji su podržali međunarodna organizacija HELP i Grad Vranje. Druga pekara otvorena je 2012, donator je bio UNDP (Agencija za razvoj Ujedinjenih nacija), a otvaranju je prisustvovao i tadašnji ambasador Švedske.

– Radi se o socijalno –ekonomskom projektu Životne pomoći za zapošljavanje žena. Godinu dana pošto smo završili prvi projekat, Životna pomoć se povukla a žene koje su radile na njemu osnovale su firmu– kaže Ljubinka Milovanović.

Opširnije o tome kako je jedna pekarska radnja uspela da sakupi 120.000 evra za kuću u centru Vranja, čitajte u štampanom izdanju Vranjskih.

   • Ostavi komentar