Leskovčani pobednici „Vlasinske somovijade“

Eko Taxi Vranje

Pobednici somovijade, Merenje , Grupni portret: pobednici i organizatori somovijade

Ekipa Leskovca u sastavu Igor, Vladan i Nenad Arsić ukupni je pobednik pete po redu „Vlasinske somovijade“ koja je u nedelju održana na Vlasinskom jezeru, pored vidikovca „Hadži Zamfira“.U konkurenciji trideset ekipa pobednički pehar Arsići su osvojili pošto su iz jezera izvukli soma teškog tačno trideset kilograma.

– Naravno da sam izuzetno zadovoljan što sam baš ja pobednik ovogodišnjeg takmičenja na Vlasini.

Pobedu nisam očekivao, jer je u konkurenciji bilo mnogo ekipa.

Hoću takođe da kažem da sam zadovoljan organizacijom ovog takmičenja – rekao je Igor Arsić posle prijema pobedničkog pehara.

Drugo mesto na ovoj sportsko-turističkoj manifestaciji su takođe osvojili takmičari iz Leskovca, Slađan Djorđević, sa Vojislavom i Ivanom Cekićem.

Oni su ulovili četiri soma ukupne težine 21 kg i 220 grama. 

Trećeplasirana ekipa na ovogodišnjoj „Vlasinskoj somovijadi“ je iz Niša u sastavu Nebojša i Vojislav Mihajlović i Novica Milenković koji su ulovili smoma od 4,5 kg.

– U ime organizatora, mogu da kažem da smo u potpunosti zadovoljni ovogodišnjom manifestacijom. 

Kako brojem takmičara, a bilo ih je 90 iz Srbije, Makedonije i Bugarske, tako i ukupnim ulovom od šest somova teških preko 60 kilograma – rekao je Novica Stanković, šef Službe Predela izuzetnih odlika (PIO) „Vlasina“.

Stanković je dodao da je ovoga puta vreme bilo jako naklonjeno takmičarima i da su oni i posetioci Vlasine dva dana uživali u lepom vremenu i čarima Vlasinskog jezera.

Ovogodišnje takmičenje organizovali su Klub sportskih ribolovaca „Vlasinsko jezero – Pastrmka“ i Direkcija za građevinsko zemljište i puteve iz Surdulice, uz finansijsku pomoć kompanije Koka-kola.

R. Irić  • Ostavi komentar