KUPOVINA GLASOVA Osam meseci tapkanja u mestu

Eko Taxi Vranje

Postupak protiv članice GrO Jedinstvene Srbije (JS) u Vranju D.N, povodom navodne kupovine glasova, o kome je na dan izbora 24. aprila ove godine brujala cela Srbija, osam meseci posle nije makao mnogo dalje od početka, a bliže se novi izbori.Iz Osnovnog javnog tužilaštva (OJT), u svom odgovoru na pitanja portala Vranjskih, naveli su da je predistražni postupak „u fazi dokaznih radnji“.

– Obavljeno je saslušanje osumnjičene, ispitivanje svedoka, a po predlogu tužilaštva doneta je naredba o pretresanju uređaja za automatsku obradu podataka – mobilnih telefona, po kojoj je postupanje u toku – odgovorili su iz OJT na pitanja redakcije.

Pravni zastupnik osumnjičene, advokat Aleksandar Stojković izjavio je da poslednje informacije o predmetu govore da su neki mobilni telefoni poslati na veštačenje.

– Kako, zašto, o kom se telefonu ili telefonima radi, ne znam.

Prethodni postupak traje, nema odbačaja prijave, nema optužnice i ništa se specijalno ne dešava – kazao je Stojković.

Advokatu Jovanu Aleksiću, poznatom po kritičkom stavu prema radu pravosudnih organa, čudno je toliko odugovlačenje predistražnog postupka.

– Za sprovođenje tih radnji koje je OJT navelo u dopisu vama, realno je potrebno dva meseca, a ne osam.

To je sasvim dovoljno vremena da se sasluša osumnjičena i svedoci, sa uračunatim pokušajima izvrdavanja da se odazovu pozivima tužilaštva.

Policija i tužilaštvo i dalje vrlo sporo rade.

Uzroci odugovlačenja su nerad i politički uticaj – kazao je Aleksić za naš portal.

 

 

   • Ostavi komentar