Krunjenje SPS-a: Stojanović prelazi u SNS?

Eko Taxi Vranje

Nikola Stojanović, član GrO SPS u Vranju, i zamenik lokalnog genseka te partije Branimira Stojančića uskoro prelazi u naprednjake, saznaju InfoVranjske.– Stojanović je napustio SPS još pre skoro mesec dana, a za to, prema mom saznanju, postoje dva važna razloga. Prvi se odnosi na probleme sa finansijama u GrO SPS gde se pominje i Stojanović, jer je jedan od onih koji su imali deponovan potpis, a drugi se tiče zaoštravanja odnosa u redovima vranjskih socijalista koji su eskalirali tučom ispred kafane u centru Vranja, gde se takođe Stojanović pominje kao jedan od aktera – navodi sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «uveliko se vode pregovori vranjskih naprednjaka oko transfera Stojanovića u njihove redove»!

– Nije tajna da se pregovara na relaciji SNS – Stojanović, sve to još nije završeno, ali se očekuje pozitivan ishod razgovora i donedavni miljenik Zorana Antića i njegovih socijalista obući će naprednjački dres – siguran je sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih na kraju, kao najvažniji faktor Stojanovićeve promene boja od crvene u plavu, vidi u činjenici koja će biti presudna za pristupanje Stojanovića naprednjacima.

– Nikola Stojanović je vozač surduličkog naprednjaka Srećka Pejkovića, načelnika Pčinjskog okruga, kojeg je na taj položaj instalirao lično Dragan Stevanović Boske, prvi naprednjak Pčinjskog okruga, tek toliko da se zna – kaže ovaj izvor.

S. Kostić

PERISKOP: Vranjske broj 842, 18. april 2013.

„Fiat stilo“, vlasništvo Vranjanca Nikole Stojanovića izgoreo je 10. aprila ispred kuće u ulici Narodnog fronta u kojoj ovaj mladić živi. Bila je to 17. paljevina automobila u Vranju u poslednje dve godine, ali i 14. slučaj paljevine imovine nekog od funkcionera SPS u Vranju, ili ljudi koji su na neki način povezani sa tom strankom.

Prema opštoj oceni poznavalaca, „fiat stilo“ i Nikola Stojanović samo su kolateralna šteta u obračunu pre svega sa samim vrhom Socijalističke partije Srbije (SPS), što znači sa gradonačelnikom Zoranom Antićem i gensekom Branimirom Stojančićem. No, ni Stojanović nije bez uticaja – on je ovde predsednik omladine SPS, zamenik sekretara stranke, ali i član Glavnog odbora.

Dovoljno moći da nekome to, očigledno, počinje da smeta.

– Ni sa kim se nisam zamerio, ni sa kim nisam u sukobu. Nisam ni u kakvom poslu da bih sa nekim došao u sukob, nemam dodirne tačke sa bilo kojim kriminalnim radnjama – tvrdi Stojanović.

No, i pored toga, njegov „stilo“ iz 2006. je izgoreo, šteta je potpuna, i iznosi oko 3.000 evra.

– I policiji sam isto rekao – ne znam na koga bih sumnjao, jer ni sa kim nemam odnos koji bi mogao da dovede do ovakve situacije – kaže Stojanović.  • Ostavi komentar