KRSTIĆ na čelu Nove Srbije u Vranju

Eko Taxi Vranje

U Vranju je u subotu održana izborna skupština GrO Nove Srbije na kojoj je za predsednika izabran diplomirani pravnik Miroslav Krstić, dosadašnji predsednik Inicijativnog odbora ove stranke.Skup «novosrbijanaca» počeo je intoniranjem himne Srbije «Bože pravde», a zatim je izbornu skupštinu blagoslovio vranjski paroh otac Jovica Kostić.

Pre izbornog dela skupštine, pozdravni govor održao je Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije, koji je upozorio da Vranje sada ima manje stanovnika nego pre više decenija»!

– Žao mi je što se ovaj grad našao u tako teškoj situaciji, uništeni su «Jumko» i «Simpo», ne rade ni druge fabrike, a nekada se ovde dobro živelo i radilo. Pitam se kako se sve to desilo gradu koji je bio primer dobre organizacije, jake privrede, grad kojim su se ponosili Vranjanci, ali i selima na ovom području koja su sada zaboravljena od svih – istakao je predsednik Nove Srbije.

Ilić je zaključio «da se mnogo krade u državi gde je akciza za naftu skuplja od njene osnovne cene».

– Svi ovde u Vranju znaju da rade i proizvode, ali u ovakvim okolnostima i pod ovakvom vlašću neće biti ništa ni od obnove sela niti od očuvanja naše tradicije i nacionalnih vrednosti – poručio je Velimir Ilić.

U izbornom delu skupštine, predsednik Okružnog odbora Nove Srbije Ivica Petrušević predložio je da Miroslav Krstić bude kandidat za predsednika Gradskog odbora, što je skoro 100 prisutnih delegata jednoglasno prihvatilo, pa je Krstić postao prvi predsednik obnovljenog vranjskog odbora ove stranke.

Na skupu je strpljivim držanjem čelnika Nove Srbije izbegnut incident koji je sve vreme održavanja skupštine «visio» u vazduhu, jer je nepozvan na skup došao Nebojša Nikolić Bote, radnik Gradske uprave i bivši član nekoliko političkih stranaka.

S. Kostić  • Ostavi komentar