Kostov: Zaharijev je ostvarivao lične interese od benzinske pumpe

Eko Taxi Vranje

Stefan Kostov, Bosilegrađanin koji sebe smatra vlasnikom nekada državne benzinske stanice u tom mestu, izjavio je za Info Vranjske da „pretpostavlja“ kako je predsednik SO Bosilegrad Vladimir Zaharijev, navodno „ostvarivao neke svoje lične interese preko sporne benzinske stanice u period od 2008. do 2014. godine“.Kostov obrazlaže da je Autotransportno preduzeće Bosilegrad „privatizovano 2005. godine preko noći“, te da je navodno „sporna benzinska stanica  bila u sklopu ovog preduzeća“.

„Godine 2008, novi vlasnik preduzeća ATP Ljubiša Mladenović iz Zaječara, svoju imovinu stavio je pod hipoteku i za renoviranje i rekonstrukciju benzinske stanice u Bosilegradu uzeo 70.000 evra.

Renoviranje ove benzinske stanice ostalo je samo na nivou planiranja.

Ona nikada zaista nije renovirana.

Kredit nije vraćen banci, niti je to što je novac uzet, a nije realizovano renoviranje pumpe, ikada zasmetalo Vladimiru Zaharijevu“, navodi Kostov.

Zaharijev: Požar na benzinskoj pumpi teroristički napad

On dodaje da se ne zna gde je taj novac završio.

„To je otvoreno pitanje, kao i ono zašto taj novac nije uložen u svrhu za koju je zapravo uzet kredit.

Neka nadležni porade na tome i dođu do odgovora, jer ima više krivičnih prijava u vezi sa tim slučajem“, navodi Kostov.

On dodaje da „Zaharijev uzalud maše ugovorom o donaciji benzinske stanice“.

„Gajim sumnje da je taj ugovor falsifikovan, jer donator nije vlasnik benzinske stanice, niti je ikada bio vlasnik rezervoara.

Samim tim, nije mogao ni da donira nešto što nije njegovo.

Ugovor o donaciji overen je u opštini četiri dana nakon prodaje benzinske pumpe, a original ovog dokumenta, koliko mi je poznato, niko nikada nije video, niti je isti ikada dat na uvid ili pokazan sudu“, kaže Kostov.

Kostov ističe da je uveren da će svoje navode o ovom slučaju dokazati pred Privrednim sudom u Beogradu, gde se trenutno vodi postupak za poništaj Ugovora o donaciji benzinske pumpe opštini.

„Dobio sam obaveštenje da je počinilac koji je nedavno podmetnuo požar na mojoj benzinskoj pumpi pronađen  uhapšen.

Stoga sada molim nadležne službe da pronađu nalogodavca, sankcionišu ga u skladu sa zakonom, bez bilo kakvog uticaja pojedinih državnih službenika na njihov rad“, apeluje Kostov, uz napomenu da on kao preduzetnik uredno izmiruje poreze prema državi.

„Nejasno je i meni apsolutno nepojmljivo šta Vladimir Zaharijev, kao predsednik opštine Bosilegrad, traži na benzinskoj stanici u Bosilegradu, s obzirom na to da opština nikada nije bila suvlasnik, a još manje vlasnik iste“, zaključuje Kostov.

D.D.  • Ostavi komentar