KORONA VIRUS: Od panike do nezainteresovanosti

Eko Taxi Vranje

Od trenutka kako je u Srbiji registrovan prvi slučaj Korona virusa, Vranjanci se mogu podeliti u dve kategorije – one koji paniče i oni kojima je ta panika smešna.Porast broja obolelih stvorio je primetniju paniku na ulicama Vranja, a potražnja za maskama, sredstvima za higijenu, kao i sredstvima za dezinfekciju je evidentna.

– Danas sam obišla sve apoteke po Vranju, kako bih kupila gelove za dezinfekciju. Maski nema nigde a i sirupi za skidanje temperature su deficitarni – priča Jovana Antić iz Vranja.

Ipak neke navike se ne mogu promeniti, jer mnogi ne shvataju preporuke epidemiologa ozbiljno, pa se kije i kašlje u javnosti bez da se ruka stavi na usta.

Zbog toga epidemiolozi apeluju na građane da ne posećuju javne skupove.

Dežurni broj telefona, na kome građani koji sumnjaju da su zaraženi mogu da dobiju pripravnog epidemiologa na broj telefona 017/421-310.

Kako nam je potvrđeno u Zavodu za javno zdravlje dosta je poziva naročito od građana koji su doputovali iz drugih država.

Zvaničnih informacija o ljudima koji su u izolaciji nema. Nezvanično saznajemo da se na Infektivnom odeljenju nalazi jedan pacijent za koga se sumnja da je zaražen, ali se još uvek čeka potvrda.

Podsećamo da se najavljeni miting Srpske napredne stranke u Vranju, odakle je trebalo da krene kampanja, neće održati , kao ni ostali planirani u martu.

Osim SNS –a ni jedna druga stranka se nije oglasila ovim povodom.

NIV  • Ostavi komentar