Korona kosi redom: Novi CRNI REKORD

Eko Taxi Vranje

Virus korona odneo je još jedan život u Zdravstvenom centru u Vranju, saopštio je Klinički centar u Nišu.Prema nizu saopštenja ove referentne ustanove, u Vranju je od 23. februara do 23. marta od korone preminulo najmanje 35 ljudi, što je novi crni rekord.

Prethodna najviša smrtnost u pandemijskom periodu zabeležena je u decembru, kada je praktično svaki dan po jedan Vranjanac umirao od posledica covid 19.

Od ukupno 36 preminulih od korone virusa u Srbiji, 12 je smrtnih ishoda na jugu Srbije, u Nišu, Leskovcu i Vranju.

Procenat novozaraženih korona virusom u odnosu na broj testiranih uzoraka na jugu Srbije i dalje je iznad istog procenta u Republici, veći je za pet odsto, što ukazuje na umerenu stagnaciju širenja zaraze u Pčinjskom okrugu.

Od 479 testiranih uzoraka sa područja Pčinjskog okruga, 168 je pozitivnih na COVID 19, što predstavlja 35 odsto, za pet odsto manje u odnosu na prethodni izveštaj Gradskog štaba za vanredne situacije.

Broj novozaraženih u porastu je u gotovo svim opštinama Pčinjskog okruga, u Vranju je 101 lice novoinficirano korona virusom, u Vladičinom Hanu 19, Preševu 17, Bosilegradu 11, Bujanovcu 10, Surdulici devet i Trgovištu jedna osoba.

NIV  • Ostavi komentar