KOORDINACIONO TELO Stipendije za 415 đaka u tri južne opštine

Eko Taxi Vranje

Ukoliko sredstva budu obezbeđena u budžetu za 2017. godinu, nastaviće se stipendiranje do završetka školske godine: preševska gimnazija (Foto: Vranjske)

Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu stipendiraće 415 učenika srednjih škola sa područja ove tri opštine u školskoj 2016/17. godini.Prema konačnoj  rang listi, na konkurs Službe Koordinacionog tela prijavilo se ukupno 770 srednjoškolaca.

Od pomenutog broja, u skladu sa odlukom nadležne komisije 103 kandidata  nije  ispunilo konkursne uslove ili im je priložena dokumentacija bila nepotpuna.

Rang lista je  istaknuta u kancelarijama Koordinacionog tela u Bujanovcu i Preševu, opštinskom organu uprave u tri pomenute opštine, kao i na oglasnim tablama srednjih škola i na sajtu Koordinacionog tela.

Mesečni iznos stipendije za period školovanja od 1. oktobra do 31. decembra 2016. godine je 6.000 dinara.

Ukoliko sredstva budu obezbeđena u budžetu za 2017. godinu Služba Koordinacionog tela će nastaviti stipendiranje do završetka školske godine, istaknuto je u tekstu konkursa, koji je trajao do 23. septembra ove godine.

Vranjske  • Ostavi komentar