Kontroverze na suđenju Mojsilovicu, tužiteljka protiv svog veštakaGlavni pretres u ponovljenom postupku protiv bivšeg poslanika Nove Srbije Radoslava Mojsilovića u vezi sa nezakonitim finansijskim transakcijama preduzeća AD „Vodogradnja“ pred Višim sudom u Vranju odložen je za 14. februar, a posle zahteva zastupnice javne tužbe Gordane Nedeljković koja je tražila novo veštačenje Ekonomskog fakulteta u Nišu.Nedeljković je zatražila novo veštačenje Ekonomskog fakulteta u Nišu nezadovoljna nalazom veštaka Stojadina Kostića iz Vranja, kojeg je sama predložila.

Na veliko iznenađenje prisutnih, optuženih radnika „Vodogradnje“, odbrane i prisutne javnosti, predsednica Veća Tatjana Mihajlović Jovanović prihvatila je predlog i odložila glavni pretres za 14. februar.Nedeljkovićeva i sudija Mihajlović Jovanović zajedno su ovim potezom napravile sistemsku grešku, tretirajući pravno pitanje, rešenje Poreske uprave Filijala Vranje radi naplate poreza Mojsiloviću na prihod u „Vodogradnji“, kao ekonomsku kategoriju, iako čak i mišljenjem Apelacionog suda u Nišu navedeno rešenje dokazuje zakonitost prihoda Mojsilovića, potencirajući pravosnažnost rešenja o porezu na prihod koji je ostvario, a zbog kojeg se našao na sudu.

Zanimljivo je, ali i posebno indikativno, da sudija Višeg suda Tatjana Mihajlović Jovanović nikada do sada u ovom sporu nije prihvatila nijedan predlog odbrane optuženih, a prihvatila je jedino predloge i primedbe zastupnice javne tužbe Gordane Nedeljković.

Podsećamo, prvostepenom presudom Višeg suda u Vranju Radoslav Mojsilović Lale, nekadašnji poslanik Nove Srbije u republičkom parlamentu, osuđen je nepravosnažno na dve godine zatvora, ali je rešavajući po njegovoj žalbi, Viši sud je ukinuo prvostepenu presudu i predmet vratio na ponovno suđenje, polazeći, između ostalog, i od poreskog rešenja koje dokazuje legalitet ostvarenog prihoda Mojsilovića u vranjskoj „Novogradnji“.

Takođe podsećamo, suđenje u ovom postupku traje već 10 godina.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar