Kontramitingom po TOP SOFIKontramiting SNS u Beogradu u petak 19. aprila uzrokovao je «stradanje» i neprijatnosti radnika «Top Sofe», italijanske firme u Slobodnoj zoni Vranje.– U petak je izostao linijski prevoz radnika «Top Sofe» na relaciji Gornja Čaršija – centar – Tekija, pa su bili prinuđeni da čekaju na prevoz od 13,30 do 15 sati. Kada su radnici pozvali rukovodstvo fabrike, rečeno im je da dođu taksijem, jer je «Kavim Jedinstvo» bilo u apsolutnoj službi lokalnih naprednjaka i nije imalo autobus za prevoz ljudi na pomenutoj relaciji – saopštava sagovornik InfoVranjskih iz «Top Sofe».

Radnici italijanske firme stigli su na posao sa zakašnjenjem, ali, po ovom izvoru, to nije bila njihova jedina muka.

– Kada su stigli pred fabriku, taksi je platio portir, pod uslovom da taj trošak refundira fabrika, ali je gazda Italijan bio besan zbog dvočasovnog zastoja u proizvodnji, pa je taj dan bio crni petak za radnike kojima se troškovi prevoza odbijaju od plate – kaže sagovornik InfoVranjskih.

Izvor portala na kraju upozorava «da vlasnik «Top Sofe» već razmišlja o dislokaciji fabrike, nezadovoljan odnosom gradske vlasti i rukovodstva «Slobodne zone Vranje» prema potrebama firme koja zapošljava blizu 2.000 radnika.

S. Kostić  • Ostavi komentar