Konkurs za srednjoškolce

Eko Taxi Vranje

Danas je raspiran konkurs za školsko takmičenje namenjen svim učenicima i učenicama srednjih škola iz 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije, u kojima se realizuje program Evropski PROGRES.Zainteresovani đaci će sa svojim profesorima moći da predlože projekat koji bi doprineo kvalitetnijem obrazovanju i unapređenju uslova u školama.

Tim koji bude imao najbolju ideju i znanje dobiće sredstva da svoj projekat sprovede u delo.

Evropski Progress a 5.000 evra u opremi nagrađuje medije

Prikupljanje prijava trajaće do 10. marta 2017, nakon čega će preko sajta evropatositi.rs biti organizovano glasanje za osam najboljih predloga, po četiri iz jugoistočne i jugozapadne Srbije.

Osam timova čiji projekti osvoje najviše glasova će učestvovati u polufinalnom takmičenju u Nišu, gde će se nadmetati u znanju o temama koje se tiču evropskih integracija i Evropske unije, predstavljenih u aplikaciji Evropa za poneti.

Vranje: Odobren projekat za obnovu osnovne škole „Vuk Karadžić“

Finalno takmičenje biće održano u maju u Novom Pazaru, a dva tima koja pobede dobiće sredstva u iznosu od 100.000 dinara za sprovođenje svojih projekata.

Ovaj konkurs je deo informativno-edukativne kampanje „Evropa, to si ti“, koju finansiraju Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije.

D. Pešić  • Ostavi komentar