KONKURS MINISTARSTVA Odobreno šest projekata iz Pčinjskog okruga

Eko Taxi Vranje

Na ovogodišnjem konkursu Ministarstva za kulturu i informisanje četrnaest medijskih kuća iz Pčinjskog okruga konkurisalo je sa sa dvadeset projekata od kojih je prošlo samo šest.Komisija ministarstva je po milion dinara namenila za realizaciju projekata novina „Vranjske“, OK radija i RTV Vranje, kao i 500.000 dinara za projekt produkciju NIBOA.

Iz Bujanovca su „prošli“ samo projekti „Ema“ radija (840.000) i novina „Novi srpski venac“ (522.000).

Otpala su po dva projekta RTV Vranje, RTV Ritam i Skaj medija, a po jedan OK radija, Medija koncepta, Vranje neta i Astorije plus (svi iz Vranja) te Bujanovačkih, Novog srpskog venca i Doline (iz Bujanovca).

Od četrnaest projekata medijskih kuća koji nisu finansijski vrednovani, dvanaest su iz Vranja, a tri iz Bujanovca.

Iako u Okrugu ima oko pedeset registrovanih medija, na ovom konkursu samo je njih dvadeset od ministarstva tražilo sredstva za sufinansiranje projekata.

Zanimlivo je da se na konkurs nije javio ni jedan medij iz Surdulice,  Vladičinog Hana i Preševa.

Na ovogodišnji konkurs u svim kategorijama (štampani mediji, radio i TV stanice, portali i produkcije) iz cele Srbije su učestvovala 484 projekta od oko 350 medija.

Komisije ministarstva su od tog broja projekata odabrali 176, a za njihove realizaciju ministru Ivanu Tasovcu predložile 151.410.000 dinara.

R. Irić

   • Ostavi komentar