KONCERTI: Danci i Šveđani 9. jula u Vranju

Eko Taxi Vranje

Devetog jula u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju nastupiće dva inostrana benda, „Cartographs” iz Danske i „Crownest“ iz Švedske. Ova dva sastava trenutno su na balkanskoj turneji. U regionu nastupaju jedino u Beogradu, Sarajevu i Mariboru tako da Vranjanci imaju veliku privilegiju da ih vide u svom gradu.„Cartographs“ sviraju melodic hardcore i dolaze iz Kopenhagena, a muzički izraz „Crownest” svrstava se u metalcore. Dosad nisu svirali na području Balkana, osim u Sarajevu. Nemanja Stanković, basista grupe „Mud factory“ i jedan od organizatora, kaže za portal „Vranjske“ da su do ova dva sastava došli preko menadžera sa kojim su sarađivali u maju ove godine dovodeći austrijske bendove na festival „Factory fest“.

– Svirka je u našoj organizaciji, ali ovo nije festival već običan događaj, dok ozbiljniji program spremamo za jesen kada planiramo da organizujemo novi „Factory fest“ u Vranju – kaže Nemanja.

Kao predgrupe Skandinavcima 9. jula nastupiće “Down of Creation” iz Srbije i makedonski bend “Madara” koji svira gruv metal.

Organizator koncerta je vranjski bend „Mud factory“ koji organizuje i festival „Factory fest“. Karte se kupuju na dan svirke na ulazu u OKCE po ceni od 180 dinara.

D. Dimić

(Foto: Nemanja Djorđević)  • Ostavi komentar