Koalicija Boske – Gonzi DOŠLA GLAVE direktoru Muzeja

Eko Taxi Vranje

Dragan Stevanović Boske, državni sekretar u Ministarstvu privrede i koordinator SNS za Pčinjski okrug, i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković zajednički su oposlili smenu direktora Narodnog muzeja Saše Stamenkovića, javlja portalu InfoVranjske izvor iz GO SNS u Vranju.

Boske i Gonzi su takođe zajedno i istovremeno izlobirali da nova direktorka Narodnog muzeja bude Maja Aleksić, istoričarka umetnosti.Po ovom izvoru, «Boske je odradio svoj deo lobiranja, polazeći od surduličke veze, bliskih odnosa sa suprugom Maje Aleksić, Vranjanke, koja se udala u Surdulici za tamošnjeg stomatologa, Stevanovićevog prijatelja, pa je prvi naprednjak Pčinjskog okruga usaglasio stavove sa gradonačelnikom Vranja».

Milenković je morao da pristane na ovu kombinaciju iako je lično podržavao Stamenkovića, mada je i lično, pre dve godine, zaposlio sadašnju direktorku Aleksić, i to baš u Mujezu.

Bilo kako bilo, tek Stamenković je bez nekog valjanog razloga ili objašnjenja smenjen, a Aleksićka sela u koliko do juče njegovu direktorsku fotelju kao kadar sa dve godine radnog iskustva na radu u Muzeju.

S. Kostić  • Ostavi komentar