Ko je za kupanje bogojavljenskog krsta dao 120.000 dinara?

Eko Taxi Vranje

Bogojavljanski krst okupan je u Sabornom hramu Svete Trojice u Vranju nakon licitacije za 120.000 dinara.  Kum je, kako pišu pojedini lokalni mediji Zoran Stamenković, advokat iz Vranja.Ovu vest je za portal Vranjske potvrdio i starešina hrama, protojerej Nebojša Stojadinov, dok je protosinđel Metodije Marković kazao da o tome ništa ne zna, kao i da se i sam čudi što je takva vest objavljena.

– Prošlogodišnji kum Vlada Antanasijević je odredio početnu cenu od 10.000 dinara i nas dvanaestoro smo odlučili da simbolično budemo kumovi tokom cele godine – izjavio je za portal Vranjske advokat Stamenković.

Dodao je da je dogovor među dvanaestoro ljudi, koji su prikupili ukupno 120.000 dinara, da kod svakog od njih po mesec dana bude krst i tako narednih 12 meseci.

– Za mene je unošenje bogojavljanskog krsta božji blagoslov.

Već sam bio kum pre nekoliko godina u crkvi u Vranjskoj Banji, i ta godina je za mene i moju porodicu bila uspešna i blagoslovena – kazao je Stamenković.

On, međutim za portal Vranjske nije hteo da kaže imena preostalih jedanaest kumova koji su se sa njim udružili kao bi postali kumovi za kupanje bogojavljanskog krsta.

S.C.

   • Ostavi komentar