KOŠTANA: VUČIĆU, i mi smo deo SRBIJE!

Eko Taxi Vranje

– Gospodinu Aleksandru Vučiću, predsedniku Republike Srbije, poručujemo da smo i mi, radnici nekadašnje «Koštane» u Vranju deo Srbije, kao i da je 2013. godine Međunarodni sud pravde u Strazburu doneo odluku da svim radnicima moraju biti isplaćene zaostale plate i takav nalog dostavio Vladi Srbije koja, bar deklarativno, želi da bude članica Evropske Unije – saopštio je Slađan Ristić, predsednik Inicijativnog odbora radnika bivše fabrike «Koštana» u Vranju.Ristić smatra «da prvi čovek ove zemlje treba da bude upoznat sa problemom radnika «Koštane».

– U pitanju je problem star 15 godina, pa bi Inicijativni odbor radnika «Koštane» bio sprema da nekog od savetnika predsednika Republike upozna sa mukama bivših radnika ovog vranjskog preduzeća, jer posle obraćanja mnogim nadležnim institucijama ne preostaje nam ništa drugo do da upoznamo vrh ove zemlje sa ovim problemom – ističe Ristić.

Po rečima Ristića, IO radnika «Koštane» obratio se pre tri meseca Ministarstvu finansija, samom ministru Dušanu Vujoviću i državnom sekretaru Milanu Trivuncu, radi isplate neizmirenih potraživanja radnika «Koštane», ali je odgovor bio negativan.

– Zatražio sam kasnije da se napravi lista čekanja, budući da 80.000 radnika u Srbiji potražuje od države zaostale plate, ali su i Vujović i trivunac ostali nemi na ovaj naš zahtev – kaže Ristić.

Prvi čovek Inicijativnog odbora radnika «Koštane» obavestio je InfoVranjske da je Privredni apelacioni sud u Beogradu odbio njihovu žalbu na odluku Privrednog suda u Leskovcu i da on to razume kao pravni nonsens!

– Iste institucije iste države donose dve različite odluke, a ranije je doneto rešenje da zaostale plate radnicima «Koštane» budu isplaćene, ali mi smo blokirani od strane lokalnih vranjskih medija, pa su nam InfoVranjske jedina nada da javnost čuje za naše probleme – gnevno napominje Ristić.

Podsećamo, radnici «Koštane», fabrike koja je otišla u stečaj 2003. godine, potražuju na ime neisplaćenih zarada bez kamate 120 miliona dinara, a sa kamatama i do 300 miliona dinara.

S. Kostić  • Ostavi komentar