KOŠTANA u ministarstvu finansija

Eko Taxi Vranje

Ristić na čelu protesta FOTO Vranjske

Delegacija Inicijativnog odbora bivših radnika nekadašnje fabrike «Koštana», uz pomoć gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića, uskoro kreću za Beograd na razgovore u Ministarstvu finansija o neisplaćenim platama.– Gradonačelnik Vranja nas je primio i obećao da će prvi odlazak za Beograd iskoristiti da zakaže razgovor Inicijativnog odbora «Koštane» sa odgovornima u Ministarstvu finansija, a eventualno i u Ministarstvu privrede – navodi Ristić.

Ristić je izrazio zahvalnost Milenkoviću na prijemu, korektnom razgovoru i iskazanom razumevanju za nekadašnje radnike «Koštane».

– Gradonačelnik je takođe obećao da će obezbediti novac za put članovima delegacije Inicijativnog odbora, naravno, odmah nakon zakazivanja datuma odlaska za Beograd na razgovor u Ministarstvu finansija – saopštava Slađan Ristić.

Predsednik Inicijativnog odbora radnika nekadašnje «Koštane» još jednom je pozvao radnike da pomoć zatraže u kancelariji vranjskog advokata Jovana Aleksića.

– Potrebno je da davokatu Aleksiću prijave svoja potraživanja i nađu se na spisku za isplatu neisplaćenih plata. Treba da znaju da je ovaj advokat, posle odbijanja Vrhovnog kasacionog suda da donese odluku o isplati zarada, podneo predstavku Ustavnom sudu, a nedavno i urgentan dopis zbog činjenice da osam meseci nema odgovora iz ove sudske instance – rekao je Ristić.

Podsećamo, 1560 radnika «Koštane» pojedinačno potražuje po 115.000 dinara na ime neisplaćenih zarada i to bez zakonske zatezne kamate, a sa kamatom pojedinačno potražuju između 360.000 i 380.000 dinara.

S. Kostić  • Ostavi komentar