KNjIGA ZA DANAS: „Kako je nestajala Esmi Lenoks“, Megi O’Farel, izdavač „Laguna“

Eko Taxi Vranje

PIŠE: Jelena Ranđelović, Biblioteka „Bora Stanković“Megi O’Farel je spisateljica i novinarka, rođena je 1972. godine u Irskoj.

Odrasla je u Velsu i Škotskoj, a danas živi u Londonu.

Nagrađivana je autorka bestselera.

Na pitanje koja su joj dela autobiografska, pošto piše o životima urbanih devojaka, odgovara: „Dovoljno je što moram da živim svoj život.

Ne mogu da zamislim ništa dosadnije od opisivanja istog. Događaje koje opisujem uglavnom izmišljam. Nešto je zasnovano na realnosti, ali to sa mnom nema veze.“

„Kako je nestajala Esmi Lenoks“, u izdanju „Lagune“, je roman sa svim odlikama psihološkog trilera.

Ovo je savršeno ispričana priča koja će vas ostaviti bez daha i koju dugo nećete zaboraviti.

Ovo je priča o ukradenom životu.

Glavna junakinja Ajris preuzima brigu o tetki Esmi, koju nikada nije videla, a koja je veći deo svog života provela u ludnici (ali ne zbog toga što je bila luda, već zato što je odbila da se povinuje društvenim normama). Tek posle više od pola veka preostala porodica i doktori shvataju da joj možda tu nije mesto.

„…Sve su hvale na mestu i opravdane. Ovaj roman je briljantan u svakom smislu te reči.

S poražavajućom jasnoćom, O’Farelova nam pokazuje kako su opasne mreže koje se pletu iza maske pristojnosti i društvene prihvatljivosti, te kako mnogo godina kasnije, kada su prvobitni protagonisti priče mrtvi i kad se čini da je sve pokopano, može da iskrsne druga životna priča i sve zaprepasti.

Ovaj roman varniči britkošću i briljantnošću.

Megi O’Farel je napisala napetu, krhku, misterioznu priču o ljudskim odnosima i prevari.“ The Literary Review  • Ostavi komentar