Klevete Miroslava Cere Mihailovića

Eko Taxi Vranje

Pozivamo gospodina Mihailovića da otvoreno kaže ko sebe proglašava laureatom pre naše poslednje sednice, šta podrazumeva pod terminima razni marifetluci, nameštanje izbora itd, kao i da navede izvore preko kojih je došao do ovakvih saznanja, a koja nama, kao članovima Žirija, nisu poznata. U protivnom, tretiraćemo njegovo obraćanje javnosti ne samo kao ometanje našeg rada, nego i kao uvredu časti i klevetu, za koje je, pored moralne, predviđena i druga vrsta odgovornosti – saopštili su iz žirija za dodelu nagrade „Branko Miljković“,povodom nedavne objave vranjskog pesnika Miroslava Cere MihailovićMihailović je kazao je da ne želi da bude među osam pesnika koji su u najužem izboru zbog toga što smatra da postoji „pritisak na žiri“. Kako je kazao, jedan od pesnika se već proglasio laureatom “na portalu jednih novina” ali nije čak ni na insistiranje novinara želeo da obelodani o kom pesniku je reč.

Iz Niškog kulturnog centra koji organizuje manifestaciju “Dani Branka Miljkovića” kao i dodelu nagrade koja se takođe zove po velikom srpskom pesniku, kažu da Cerine navode ne vredi komentarisati jer on “ne govori ništa konkretno”.

– Žiri radi svoj posao savesno i ozbiljno, nije imenovan nikakav dobitnik, biće marta, kada bude završen njihov sastanak. Cerine navode ne treba komentarisati jer nije želeo da kaže ni o kome je reč, a sada ko god da dobije nagradu osim njega, ispašće da je bio u pravu – rekao  je za Južne vesti urednik NKC-a Goran Stanković.

Iz Žirija koji odlučuje o nagradi saopštili su da Mihailovićevo otvoreno pismo nije stiglo na adresu NKC-a, već samo jednom od članova, kao i da su u njemu iznesene „nejasne prozivke i nedorečenosti“. 

Cera Mihailović: I Bora nije dobio nijednu nagradu

O  pobedniku i ove godine odlučuju šabački književnik Tomislav Marinković, književna kritičarka i istoričarka književnosti iz Novog Sada Dragana V. Todoreskov i Jelena S. Mladenović, doktorand filologije iz Niša.

Za knjigu poezije izdate 2016. godine u užem izboru su i Dragan Bošković sa knjigom „The clash“ i Tanja Kragujević koja je objavila „Efekat leptira“, obe u izdanju Kulturnog centra Novi Sad, Anja Marković sa knjigom „Komloon“ koju je izdao beogradski Kontrast, Radomir D. Mitrić za knjigu „Na putu za Hasperiju“ u izdanju Biblioteke M.Bojić iz Beograda, Dragan Radovančević za izdanje Povelje iz Kraljeva „Lampeduza“, Nenad Trajković za „Vetar sa jezika“ izdanje Istoka iz Knjaževca i Marjan Čakarević za knjigu poezije „Tkiva“ u izdanju Povelje iz Kraljeva.

   • Ostavi komentar