Kazna zbog isticanja albanske zastave

Eko Taxi Vranje

Nagip Arifi: Zastava je bila u stranačkim prostorijama

BUJANOVAC, 24. novembar 2016. – Odeljenje vranjskog Prekršajnog suda u Bujanovcu osudilo je Demokratsku partiju, sa sedištem u Bujanovcu,  novčanom kaznom od 100.000 dinara i njenog predsednika Nagipa Arifija, iz Velikog Trnovca,  sa 10.000 dinara.Presuda vranjskog Suda za prekršaje kojom smo moja partija i ja kažnjeni sa po 100.000 dinara zbog isticanja albanske zastave predstavlja grubo kršenje ljudskih i nacionalnih prava – kaže za Bujanovačke Nagip Arifi, bivši predsednik Bujanovca.

Presuda je izrečena zbog odgovornosti isticanja „zastave strane države Republike Albanije,u Republici Srbiji, bez isticanja zastave Republike Srbije“, 28.11.2014. godine, oko 8 sati u ulici Petra Drapšina br 2, na objektu Demokratske parije (DP)  u Bujanovcu.

Novčane prekršajne  kazne su izrečene po  Zakonu o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije, piše u pomenutoj presudi, donetoj 4. 11. 2016. godine.

Arifi  potvrđuje da mu je presuda uručena pre dva dana, i da će se na nju žaliti drugostepenoj instanci.

Na naše pitanje da li iza presude stoje politički motivi, Arifi kaže da to ne može da komentariše, ali dodaje da mu je krajnje čudno to što je sud presudu doneo gotovo dve godine od događaja.

Prijavu su ponela dva policajca. Zastava je na stranačkim prostorijama, ne, dakle, na nekom javnom objektu, stajala samo jedan dan povodom praznika – kaže Arifi.

Pitanje upotrebe albanskih nacionalnih simbola nije još uvek zakonski rešeno.  • Ostavi komentar