KATARZA: Sentić u borbi protiv nasilja

Eko Taxi Vranje

Dragan Sentić, predsednik Gradske opštine Vranjska Banja, prijatno je iznenadio lokalnu javnost izjavom koju je dao TV Vranjska plus pred odlazak na kontramiting SNS, 19. aprila u Beogradu.– Odlazim na miting da pružim podršku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću u borbi protiv nasilja opozicije – poručio je Sentić.

Sentićev motiv za prisustvo na mitingu SNS «zadivio» je lokalnu banjsku javnost, posebno onaj deo koji, za razliku od većine Banjčana, nema kratko pamćenje i sasvim dobro pamti kada je predsednik Gradske opštine Vranjska Banja, tada radnik «Jumkovog» obezbeđenja, bio osuđen zbog fizičkog nasilja.

Dugopamteći Banjčani ne zaboravljaju ni vreme kada Sentić nije izabran u Školski odbor OŠ «Predrag Devedžić» u Vranjskoj Banji, jer nije mogao da donese sudsku potvrdu da nije osuđivan.

Od tada do danas proteklo je mnogo vode rekom Banjšticom, a i evolucija je učinila svoje, pa sada Banjčani mogu da se pohvale da imaju predsednika opštine koji je doživeo sopstvenu katarzu, od nasilnika sudski osuđenog, preobratio se u zagovornika miroljubive koegzistencije čak i političkih neistomišljenika.

Podsećamo, kada je biran za predsednika Gradske opštine Vranjska Banja, niko mu nije tražio sudsko uverenje da nije osuđivan!?

S. Kostić  • Ostavi komentar