Kasni rekonstrukcija ulaza u Narodni muzej

Eko Taxi Vranje

Kasni rekonstrukcija ulaza u Narodni muzejNarodnom muzeju u Vranju, grad Vranje je iz budžeta uplatio 190 hiljada dinara od predviđenih 500 hiljada za zamenu stubova na ulazu u zgradu Salemluka i postavljanja kamena na ulaznom stepeništu. Sa radovima se međutim još uvek nije počelo:

– Muzej je ispoštovao svu neophodnu proceduru oko pripremanja  dokumentacije, za šta  je bilo potrebno blizu mesec dana. Prošle nedelje su uplaćena sredstva firmi Noveko iz Vranja u iznosu od 190.000 dinara, koja je izvođač radova. Reč je o namenskom novcu  za pripremu stubova koje treba zameniti, izjavio je za portal Vranjske, Saša Stamenković, direktor Narodnog muzeja.

On kaže da postoji problem oko nabavke kamena iz Mominog  kamena kod Vladičinog Hana, jer kamenolom ne radi zbog izgradnje autoputa na koridoru 10, čija trasa prolazi pored samog mesta odakle bi trebalo vaditi kamen:

– Imamo obećanje da će  taj problem biti brzo rešen, i da se procedura oko pripreme stubova bliži kraju, kaže Stamenković i dodaje da će stubovi uskoro biti napravljeni u jednoj stolarskoj radionici u Vladičinom Hanu.

Podsećanja radi, problem oko obnove ili postavljanja stubova na ulazu u Muzej kao i postavljanje kamena, iz Mominog kamena, je nasleđen od prethodnog direktora Nenada Stojanovića (SPS), koji je sklopio ugovor sa preduzećem „Trnda“ koji je trebalo da bude izvođač radova, do čije realizacije nije došlo.

S. Cvetković  • Ostavi komentar