Kamberi: Tenzije zbog smene komandira policije u Bujanovcu

Eko Taxi Vranje

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi izrazio je negodovanje što je komandir Policijske ispostave za Bujanovac Ekrem Krasnići premešten u Vranje na mesto šefa odseka za saobraćajne poslove, svega sedam meseci nakon što je prvi put u istoriji za komandira u ovoj opštini postavljen jedan Albanac.Komandir PI u Bujanovcu sada je opet Srbin, Ivica Tasić, policajac koji je došao iz Vladičinog Hana.

Kamberi je naglasio da se premeštajem Krasnićija „narušava princip multietičnosti u rukovođenju policijom“.

– Ako smo pre sedam meseci u dolasku Krasnićija na čelo PI Bujanovac svi videli istorijski trenutak i dobar znak ka uspostavljanju multietničkog društva, sada doživljavamo veliki korak nazad.

Nekome očito nije važno što ustavni princip multietičnosti predviđa da struktura zaposlenih u javnim institucijama, pa i u policiji, pa i na rukovodećim mestima, mora da odgovara strukturi stanovništva – rekao je Kamberi za portal Vranjske.

On je dodao da se ovime Albancima šalje signal da oni u MUP mogu biti samo obični policajci.

– Novonastala situacija izaziva tenzije u našoj opštini i veliku zabrinutost kod albanske nacionalne manjine, a očekujem da će žestoke reakcije tek uslediti nakon formiranja nove vlade – naglasio je Kamberi.  

Smenjeni Krasnići prebačen je u Vranje u komisiju za polaganje vozačkih ispita.

Reč je o iskusnom policajcu, pripadniku multietničke policije od 2002. godine.

D. Dimić  • Ostavi komentar